Over Zachtvaardig

Dialoog is overal…

Met Zachtvaardig streef ik naar dialogen die ertoe doen.
Dat zijn gesprekken die bewust worden ontworpen, met aandacht en vaardigheid worden gevoerd en begeleid. Gesprekken waar de kans groot is dat er iets ontstaat, maar waarvan je vooraf onmogelijk kon voorspellen wat precies. Goede gesprekken maken de wereld mooier. Met rijke dialoog kunnen we werelden overbruggen. 

Als mensen niet gehoord worden kan het gruwelijk mis gaan, daarvan is de toeslagenaffaire een tragisch voorbeeld.

Ik zou willen dat iedereen dialoogvaardig wordt. Daar draag ik graag aan bij. Zonder onnodige poespas, geen overdaad aan theorie. Praktisch, verdiepend, to the point, met een speelse kwinkslag.

Over Tomer Kedar

Ik ben een fanatieke amateurvoetballer en spikeballer – daar heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar het gele netje heb je misschien wel in een park gezien. Ik woon in Utrecht met mijn vriendin Veerle.

Achtergrond

Ik heb het gevoel dat ik op schouders van reuzen sta. Ik leerde in de praktijk van mijn trainingscollega’s van Dreamfactory, Dock20 en Het Eerste Huis. Je herkent in mijn werk het gedachtegoed en de werkvormen uit de Art of Hosting, Liberating Structures, Deep Democracy, Appreciative Inquiry en Theory U.

Ik scherpte mijn trainersvaardigheden bij de Trainersopleiding van de Universiteit Leiden en bij Karin de Galan School voor Training.

Ik deed een bachelor psychologie met specialisatie in de cognitieve neurowetenschappen en een master in de sociale-en organisatiepsychologie en onderzocht flow in teams.

Van 2014-2018 werkte ik bij de hogeschool Leiden als docent op het gebied van groepsdynamiek en gespreksvaardigheden en als praktijkonderzoeker bij het lectoraat diversiteit en inclusie.

Partners

Ik werk graag samen met…

Dock20 brengt leren en spelen terug in het hart van onderwijs.
Gefascineerd door de vraag ‘Hoe creëer je een ideale omgeving om te leren?’ gaat Dock20 op avontuur met docenten en studenten van het MBO, HBO en het WO.
Dock20 en ik ontwikkelden samen de speeltweedaagse en we leerden van en met talloze docenten en studenten.

Stichting Bureau Burgerberaad is een jonge, onafhankelijke non-profitorganisatie. De droom van deze stichting is een democratie waarin politiek en inwoners samenwerken om taaie vraagstukken op te lossen en samen de toekomst vorm te geven. Burgerberaden spelen hierin een cruciale rol – mits ze goed worden uitgevoerd.

Team Burgerberaad is een collectief van ervaren professionals die kwalitatief goede burgerberaden realiseren. Dit collectief staat voor de onafhankelijkheid van het burgerberaad en het eigenaarschap van de deelnemers. Mensen moeten vrijelijk kunnen spreken terwijl ze toewerken naar een advies waarin ze zichzelf echt herkennen. Tegelijkertijd heeft Team Burgerberaad oog voor de uitvoerbaarheid van de uitkomst.

Raad van wijzen

Maarten en Jan Willem zorgen ervoor dat ik met Zachtvaardig op koers blijf om zakelijk gezond te blijven én maatschappelijke meerwaarde te bieden. Ze dagen me uit en ondersteunen me om te blijven ontwikkelen.

Maarten van Os

Maarten van Os combineert slimme zakelijkheid met een stevig moreel kompas en ik ben er trots op dat ik Maarten mijn mentor mag noemen. Hij is de eigenaar van dreamfactory. Zij trainen inhoudelijk sterke professionals zoals ingenieurs en ICT-ers om met meer vertrouwen en resultaat samen te werken met hun klanten. Ik trainde met plezier van 2019-2023 voor Dreamfactory. 

Jan Willem-van Putten

De tweede poot van mijn raad van wijzen is mijn goede vriend Jan-Willem van Putten. Hij richtte samen met Rutger Bregman de School for Moral Ambition op en werkt als alleskunner voor ‘Training for Good’. Zijn drijfveer is duidelijk: zoveel mogelijk goed doen en de meest getalenteerde mensen helpen om positieve impact te maken in de samenleving. Het is een eer dat hij mij bij wil staan met raad en daad.

Heb jij een vraag?

Stel hem gerust, ik help je graag

4 + 15 =